­

20150128 123449 leven na verlies klei kopie 2De aanslag op vliegtoestel MH 17 juli 2014, de vuurwerkramp in Enschede, de moord op Pim Fortuyn, 11 september 2001…gebeurtenissen die de Nederlandse samenleving schokten.
De dood kreeg in het openbaar een gezicht door de voornoemde rampen. Maar zeker ook door het overlijden van leden van het koninklijk huis in de afgelopen jaren en van bekende Nederlanders zoals Johan Cruijf.

Steeds meer uiten mensen spontaan in het openbaar hun verdriet. Na iedere ramp of geweldsincident, ongeluk of bij het sterfhuis van bekende Nederlanders worden kaarsen aangestoken, bloemen gelegd of stille tochten gehouden. Vragen als ‘Is er leven na de dood?’ en ‘Waar haal ik de kracht vandaan om verder te gaan?’ spelen dan op.

Op zondag 2 oktober houdt professor Dr. Manu Keirse onder de titel ‘Leven na verlies, hoe kan je mensen daarbij helpen?’ een lezing over rouwverwerking in het Rouwcentrum Monuta-Innemee te Den Haag. Zie hier voor de uitnodiging en nadere informatie.

­